Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend zijn er uiteraard twee hoofdmenu’s, met name de eerste Grand Prix F1 in Portimao en de 73ste editie van de 24 uur van Spa, al misstaan de beide Belgische rallywedstrijden op onze kalender ook niet.

In Portimao werden begin deze eeuw ooit de wintertesten van de F1 gehouden, maar racen deden de eenzitters er nooit. Corona maakt dat het nu wel het geval is en dus staan de deelnemers voor een première. Lewis Hamilton kan er het record van 91 zeges, dat hij nu deelt met Michael Schumacher, scherper stellen.

Meer spanning is er ongetwijfeld in de Ardennen, met een open herfsteditie van de 24 uur van Spa. Zeker vijftien wagens maken kans op de zege en ook voor de ereplaatsen zal er hard gevochten worden. In de Ardennen is er ook TCR Europe, Formula Renault Eurocup, Europese GT4 en de Lamborghini Super Trofeo.

WRC avant la lettre

En dan is er het bezoek van de WRC-sterren aan respectievelijk de South Belgian Rally zaterdag en de Hemicuda zondag. Met Ott Tänak en Craig Breen voor Hyundai in het zuiden en Sébastien Ogier en Elfyn Evans voor Toyota in het westen, krijgen de rallyfans heel wat moois voorgeschoteld.

Noteren we verder nog Super GT met Bertrand Baguette (Suzuka) en de finale van de IndyCar Series in Sint-Petersburg (VS). Scott Dixon en Josef Newgarden maken er uit wie kampioen wordt.

In Aragon tot slot is er de op drie na laatste GP van het WK snelheid voor motoren.