Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: schrapresultaat en dubbele punten maken eindstrijd nog steeds boeiend

Belcar 2020: schrapresultaat en dubbele punten maken eindstrijd nog steeds boeiend

De teerlingen zijn nog niet geworpen, maar de combinatie van het schrapresultaat en de dubbele punten maken de eindstrijd in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar nog steeds boeiend.

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens tellen na aftrek van het slechtste resultaat nu 172 punten tegenover 149 voor John De Wilde, die zijn opgave in de tweede race van het DTM-weekend duurt betaalt. Een schrapresultaat is de slechtste puntenscore van het seizoen en die speelt meer in het nadeel van Belgium Racing, dan van de rest van het peloton die wel hier of daar al een steek lieten vallen.

In de algemene tussenstand leidt Belgium Racing dus met 172 punten voor Speedlover (John De Wilde, Porsche – 149), Krafft Racing (Corten-Longin-Longin, Norma – 147), Küpper Racing (Petry-Küpper, BMW M3 – 142) en Simtag Racing (Puelings-Jerse, BMW – 140). Niet toevallig leiden zij ook respectievelijk in Belcar 3, Belcar 2, Belcar 1, Belcar 5 en Belcar 6.

Nog maar liefst 73 punten…

In de laatste wedstrijd, op 7 november, volgen er nog dubbele punten en de teams dien hun slechtste score dus in negatieve rekening te brengen. Opgepast, het te verdienen puntentotaal in de algemene strijd is nog steeds 73 punten (1 voor de pole, 0,5 / 0,5 / 1 voor de snelste ronde en 17,5 / 17,5 en 35 na de verschillende ’tussenpunten’).

Theoretisch komen dus nog elf combinaties in aanmerking voor de titel, al zal de echtste eindstrijd zich beperken tot de huidige top 3 met evenveel outsiders.

Afspraak dus op 7 november in Zolder om te weten wie zich de kampioen van dit bijzondere jaar mag noemen.