Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: dubbel voor T2 Racing met Gept-Decurtins

Belcar Zolder: dubbel voor T2 Racing met Gept-Decurtins

De tweede Belcar-race van het DTM-weekend werd een meer dan onderhoudend kijkstuk over 105 minuten. De zege was eens te meer voor het duo Gepts-Decurtins in de T2 Racing Norma M20FC, voor de merkgenoten van Russell Racing, met de broers Hans en Frank Thiers en Jeffrey van Hooydonk. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens werden in hun Lamborghini derde algemeen en uiteraard weer winnaar in Belcar 3.

Het nationale uithoudingskampioenschap lijkt in een definitieve plooi te zijn gevallen. De problemen van PK Carsport op zaterdag en de opgave van zowel Krafft Racing (Longin-Longin-Corten) en Speedlover (John De Wilde), spelen voluit in het voordeel van Belgium Racing en het duo in de Lamborghini, Nicolas Saelens en Dylan Derdaele. De regerende nationale kampioenen kunnen tijdens de afsluitende 12 uur van Zolder relatief conservatief rijden om zo een tweede titel veilig te stellen.

Vooraan was het dus Norma, Norma, Lamborghini, maar toch ook een eervolle vermelding voor Art Racing, met Morrow-Van Belle die hun Wolf GB08 naar de vierde plek algemeen stuurden, meteen goed voor een eerste podium in Belcar 1.

In de diverse klassen waren er zeges voor de broers Kris en Koen Wauters (Belgium Racing Porsche) in Belcar 2, Koen De Wit (KDW BMW M4 GT4) in belcar 4, Petry-Küpper (Küpper BMW M3) in Belcar 5 en Lammens/Puelings (Simtag BMW 325i) in Belcar 6. De volgende en laatste afspraak van het Belcar Endurance Championship is – als alles zo blijft – de 12 uur van Zolder op 7 november.