Home > Circuit > Toerisme > WTCR Budapest: Guerrieri met de dubbelslag

WTCR Budapest: Guerrieri met de dubbelslag

Het werd een goed weekend voor de Argentijn Esteban Guerrieri. Met twee zeges, tegenover één voor kampioenschapsleider Erlacher, houdt hij zijn titelkansen volop levend.

Poleman Esteban Guerrieri (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R) werd de winnaar van felbevochten race 1 van het Hongaarse WTCR weekend. De Argentijn weerstond aan de druk van Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co 03), die op de tweede plaats eindigde. Guerrieri’s land- en teamgenoot Néstor Girolami naderde nog op Erlacher in de eindfase van de race maar koos uiteindelijk voor de derde trede van het podium. Voor Gilles Magnus (Comyoyou Audi RS3 LMS) was er een vijftiende plaats.

Erlacher kreeg zijn weerwraak in race 2. De Fransman won er voor Cyan Racing Lynk & Co teamgenoot en mede-Elzasser Yvan Muller, terwijl Jean-Karl Vernay op Alfa Romeo Giulietta TCR er een compleet Frans podium van maakte. Onze landgenoot Gilles Magnus verbeterde deze keer naar een twaalfde plaats.

En in de derde race was het dan opnieuw de beurt aan Esteban Guerrieri om met de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R de zege te pakken, zijn tweede van het weekend. Op het podium werd Guerrieri vergezeld van zijn teamgenoten Tiago Monteiro en Néstor Girolami Daardoor nadert Guerrieri (147 punten) met nog twee raceweekends te gaan, nu op kampioenschapsleider Erlacher (169 punten) in de tussenstand. Voor de laatste race van het weekend eindigde Gilles Magnus met de Comtoyou Audi op een veertiende plaats. Hij staat op de achtste plaats in het kampioenschap met 92 punten en aan de leiding van het klassement voor rookies. De resultaten zijn echter nog niet officieel bevestigd.