Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder 2: triumviraat voor de titel

DTM Zolder 2: triumviraat voor de titel

Wie afgaat op afgelopen weekend, kan maar één favoriet naar voren schuiven voor het tweede DTM-weekend in Zolder: René Rast. De Duitser lijkt wel in de vorm van zijn leven. Sinds de beide DTM-meetings op de Nürburgring is de tweevoudige kampioen van Audi Sport Team Rosberg nooit meer van het podium af geweest: eerst scoorde hij drie tweede plaatsen, gevolgd door een derde plaats en vorig weekend waren er dan de twee zeges in op Limburgse bodem.

Vooral op het vier kilometer lange circuit van Zolder was het duidelijk hoe goed Rast zich in zijn Audi RS 5 DTM voelt. Nico Müller en thuisrijder Robin Frijns kregen ondertussen flinke tegenslagen te verduren. Zo crashte Frijns in race 2 op koude banden bij het verlaten van de pitstraat. Op zijn thuiscircuit scoorde de drievoudige racewinnaar voor het eerst dit seizoen geen punten. Voor Müller was de oogst in Zolder mager, met amper een handvol punten onder meer als gevolg van de safety car-interventie in de tweede race, veroorzaakt door niemand anders dan zijn teamgenoot Frijns.

Müller nog steeds leider

Müller, die sinds de seizoensopener op Spa-Francorchamps aan de leiding van het kampioenschap staat, telt vijf overwinningen en heeft 259 punten. Rast, viervoudig racewinnaar en tot nu toe negen keer op het podium, volgt op tien punten (249) terwijl Frijns, met drie overwinningen en tien podiumresultaten, derde is met 243 punten. Het is wel Rast die momenteel het psychologische voordeel heeft. Het is wel al duidelijk dat de DTM-kampioen 2020 in een Audi zal rijden. Hoogstwaarschijnlijk zal Zolder nog niet voor de definitieve beslissing zorgen, die beslissing zal waarschijnlijk vallen in Hockenheim op 7 of 8 november.

Nico Müller, René Rast, Robin Frijns en Philipp Eng (BMW) voegen overigens nog een weekend aan hun verblijf in Belgie toe. Het DTM-kwartet neemt komend weekend aan de 24 uur van Spa-Francorchamps deel. Zowel Rast (2012, 2014) als Eng (2016, 2018) hebben deze GT3-klassieker al twee maal gewonnen.