Home > Circuit > In een notendop: NASCAR, Indycar, Britse F4

In een notendop: NASCAR, Indycar, Britse F4

  • NASCAR – De race van afgelopen weekend zag de titelkandidaten herleid van twaalf naar acht. Het was een wedstrijd op Charlotte, maar dan wel op de “Roval”, de circuit-versie van de ovaal. Daarbij maakt men net als in Daytona gebruik van een circuit gedeelte op het infield en wordt de lange rechte lijn tussen de bankings voorzien van een chicane. Maar wat nog vreemder was: voor het eerst reden de heren… in de regen. Voorheen werden deze races onderbroken met een regenpauze. Even herhalen dat Chase Elliot de race won.

  • Indycar – Nog in de States schoof men bij Arrow McLaren SP hun rijder Oliver Askew aan de kant. Askew had een zware crash in de Indianapolis 500 en kloeg nadien over neurologische schade. Hij zocht hulp voor symtomen die leken op die van een hersenschudding en kondigde aan twee wedstrijden niet te zullen racen. McLaren verving hem door Castroneves voor de Harvest Grand Prix maar liet nu weten dat ze niet meer zouden samenwerken met Askew, ook niet als hij zijn terugkeer zou maken in de afsluitende wedstrijd in St-Petersburg, Florida. De Indy Lights kampioen van 2019 maakte dit seizoen zijn debuut in de Indycar.

  • F4 BRDC – Zak O’Sullivan (Carlin) en Casper Stevenson (Argenti) verdeelden op Croft de zeges en de tweede plaatsen mooi onder elkaar in de twee races voor de Britse F4, ieder haalde er eentje. O’Sullivan schuift zo dicht aan bij kampioenschapsleider Browning die deze keer naar huis ging met een zesde en een derde plaats. Er blijven nog twee weekends over: op Snetterton en op Brands Hatch “Indy”.

foto: ©zakosullivan.com