Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We kunnen heel even op adem komen dit weekend, met een nog steeds mooi gevulde autosportagenda, maar niet meer zoals vorig weekend toen zowat alles en iedereen tegelijkertijd aan het racen was.

Beginnen doen we in eigen land, met twee mooie meetings, jammer genoeg weer achter gesloten deuren. En zeg nu zelf, wat is er – met respect voor de afspraken – gevaarlijk aan een stevige wandeling rond een circuit?

In Zolder doen DTM en Belcar het, samen met de Europese Lotus Cup en de DTM Trophy, terwijl er in Spa-Francorchamps wedstrijden zijn voor de International GT Open, GT Cup, Euroformula, Porsche Carrera Cup France en de Franse F4! Van een stevig programma gesproken.

In Hongarije kan Gilles Magnus (ComToYou Racing Audi RS3 TCR) zijn opmars in het WTCR verderzetten en in Barcelona zijn er twee manches voor het WK Rallycross. Nog in Spanje, in Aragon, is er MotoGP.

Waslijst GT-races met Belgen

In de VS staat de traditionele Petit Le Mans op het menu, waar Laurens Vanthoor absoluut wil afrekenen met de negatieve spiraal waarin hij nu al even zit. Zijn broer Dries, die afgelopen weekend kampioen werd in de GT World Europe Sprint, doet het op de Red Bull Ring in de vijfde meeting van de ADAC GT, uiteraard met Charles Weerts in de WRT Audi R8 LMS. Ook Niels Lagrange is actief in Oostenrijk, maar dan met de Lamborghini van GRT. In Albi gaat Benjamin Lessennes (BMW M4) weer op jacht naar zijn verloren leidersplaats in de FFSA GT. Vermelden we nog de Super Formula in Sugo, Japan.