Home > Circuit > NASCAR: de eindfase nadert

NASCAR: de eindfase nadert

NASCAR zit in de States in volle eindfase, in “playoff” dus. De volgende ronde is de tabel met de acht “kwartfinalisten”. Zondag was Kyle Busch de laatste om uit de poule van 12 rijders te vallen.

foto: ©nascar.com

Het wordt dit seizoen geen nieuwe NASCAR titel voor Kyle Busch (Gibbs Toyota Camry). Op Charlotte won zondag Chase Elliot (Hendrick Chevy Camaro). Kyle Busch was de laatste van de tabel van twaalf die afviel en dus buiten de competitie voor de titel valt.

De volgende ronde dingen er dus nog acht rijders mee naar de titel: Denny Hamlin (Gibbs Toyota Camry), Chase Elliott (Hendrick Chevy Camaro), Joey Logano (Penske Ford Mustang), Brad Keselowski (Penske Ford Mustang), Alex Bowman (Hendrick Chevy Camaro), Martin Truex Jr. (Gibbs Toyota Camry), Kurt Busch (Ganassi Chevy Camaro) en 20 – Kevin Harvick (Stewart Ford Mustang). Van die rijders zullen er, via een redelijk ingewikkeld puntensysteem, opnieuw vier rijders afvallen na de wedstrijden in Kansas, Texas en Martinsville, zodat er met de “final four” zal gereden worden voor de titel, op 8 november op Phoenix.