Home > Circuit > Renault Eurocup: Martins ongrijpbaar

Renault Eurocup: Martins ongrijpbaar

Op Barcelona won opnieuw Victor Martins de race voor de Formule Renault Eurocup. De ART rijder deed het deze keer op een droge omloop.

foto: ©renault sport/media

Uitdager Caio Collet was goed bij de pinken en sloot al van bij de start aan achter Martins. De Fransman ging er echter snel vandoor en ondanks een safety car interventie (veroorzaakt door onze eigen Belgen) pakte hij een onbedreigde zege.

Ugo De Wilde (Arden) had een slechte start en moest daarna een race lang slag leveren met Alatalo (JD Motorsport), Colombo (Bhaitech), Aron (ART) en… Amaury Cordeel (FA Racing). Ook Cordeel, wellicht gehinderd door een startincident in bocht 1 tussen Quinn (Arden) en Saucy (ART) was teruggevallen. Het zouden tenslotte de Belgen zijn die de safety car in de slotfase van de wedstrijd op de baan riepen. Na een fout van Colombo in de laatste vijf minuten van de race, kwamen De Wilde en Cordeel snel dichterbij. De Wilde aarzelde om een inhaalbeweging op te zetten in bocht 1, Cordeel zette decisief door maar voor drie wagens was er geen plaats. Cordeel tikte De Wilde, die in de grindbak kwam vast te zitten. Opgave De Wilde en weg punten voor Cordeel, uiteindelijk nog elfde, en met een tik op de vingers van de raceleiding.

In het kampioenschap neemt Martins verder afstand van Collet. De volgende manches zijn belangrijk voor De Wilde en Cordeel, want dat worden thuiswedstrijden. De Fromule Renualt Eurocup rijdt dan in het voorprogramma van de 24 Uren van Francorchamps (22-24 oktober).