Home > Circuit > Toerisme > WTCR Slovakiaring: een mix van winnaars

WTCR Slovakiaring: een mix van winnaars

Het WTCR was aan de slag op de Slovakiaring. Zeges waren er voor Nathanaël Berthon (Audi), Tom Coronel (Audi) en Nicky Catsburg (Hyundai).

foto: @fiawtcr.com

Nathanaël Berthon (Comtoyou DHL Team Audi Sport ) scoorde zijn eerste zege in het WTCR op de Slovakiaring. Zondagochtend leidde hij van pole tot finish de wedstrijd met zijn Audi RS 3 LMS. Met hem mochten Gabriele Tarquini (BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse Hyundai) en Jean-Karl Vernay (Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR).

In race 2 was het dan de beurt aan Tom Coronel om zijn eerste zege in WTCR te halen met zijn DHL Audi RS 3 LMS. Coronel deed dat in stijl door vanaf de zevende plaats naar de leiding te gaan en die niet meer uit handen te geven. Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi RS3 LMS) ging als tweede over de streep en Esteban Guerrieri werd met de ALL-INKL.COM Münnich Honda Civic Type R werd derde. De race werd in de laatste ronde nog ontsierd door een hevige klapper van Girolami die na een tik van Jean-Karl Vernay met de Honda zwaar in de rails ging. De rijder kwam met de schrik vrij.

Tenslotte was er nog Nicky Catsburg die met de Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Hyundai i30 N TCR de zege binnenhaalde in de derde race. Catsburg startte op de derde plaats en ging voorbij polemaan Nathanaël Berthon, naar de leiding. Een tikje van Jean-Karl Vernay zond de Hyundai van Norbert Michelisz in een spin en al die commotie zorgde voor een ruime marge voor Catsburg, die de zege niet meer uit handen gaf. Vernay haalde de tweede plaats voor zijn landgenoot Berthon met de DHL Audi. Nog even meegeven dat FIA Rookie Award deelnemer Gilles Magnus als vierde eindigde met de Comtoyou Racing Audi.

In het kampioenschap leidt Ehrlacher met twintig punten voorsprong op Coronel. Girolami en Muller volgen nog twintig punten verder in het klassement.