Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Sordo zeer sterk, Neuville virtueel op podium

WRC Sardinië: Sordo zeer sterk, Neuville virtueel op podium

In Sardinië is Dani Sordo stevig leider na de eerste wedstrijddag. De Spanjaard zette in in zijn Hyundai de snelste tijd neer in de vijfde proef en de zesde proef. Sordo won dus vier van de zes proeven op de eerste dag in Sardinië. Thierry Neuville maakte in zijn Hyundai gebruik van zijn startpositie op de stofferige wegen en schoof naar de derde plek op, al had het resultaat zoveel beter kunnen zijn.

WRC is een amateursport en wordt beheerd door amateurs”, dat waren de woorden van Sébastien Ogier (Toyota) aan de finish van de zesde proef en die woorden verwijzen uiteraard naar de startpositie. Ogier moest als tweede onderweg en betaalde daar, op de bestofte wegen van het Italiaanse eiland, de prijs voor. Ogier moest in de laatste proef Neuville voorlaten.

Onze landgenoot kende dan weer een matige namiddag, want er had veel meer ingezeten. In de vijfde proef viel hij stil en “de startmotor deed het niet, dus verloor ik zeker 6 à 7 seconden”, vertelde Neuville aan de finish. “Er had zo veel meer ingezeten, maar we moeten er het beste van maken”, klonk het dan weer na KP6.

WRC is een amateursport en wordt beheerd door amateurs

Neuville is dus derde, acht tienden voor Ogier en 16,7 seconden voor Elfyn Evans (Toyota). Echter Neuville moet nog twee rijders voor zich dulden: Teemu Suninen heeft in zijn Ford Fiesta nog 17,8 seconden bonus op de Belg en Dani Sordo leidt al met 17,4 seconden op Suninen en 35,2 seconden op Neuville.

Zaterdag staan er weer zes proeven op het menu, goed voor 101,69 kilometer tegen de chrono. De eerste vier proeven worden voor de middag verreden, in de late namiddag volgen er nog twee.