Home > Circuit > Spa 24: 28 wagens voor de zege, met vijf Belgen

Spa 24: 28 wagens voor de zege, met vijf Belgen

Eerder vandaag werd de deelnemerslijst voor de 24 Uur van Spa bekend gemaakt, met 56 wagens, aanzienlijk minder dan de 72 van vorig seizoen, toen een recordeditie. In de 56 startende wagens vinden we 12 Belgen.

Opvallend van de 56 wagens zijn er maar liefst 28 in de categorie Pro, dertien in Pro/Am, twaalf in Silver en amper drie in Am, waarvan nog één wagens zonder rijders. Vreemd genoeg zijn het dus de rijkere gentlemen drivers die afhaken, al zullen de reisrestricties daar natuurlijk toe bijdragen, zeker voor de rijders die van overzee moeten komen.

Negen merken voor de zege

28 wagens zullen dus voor de zege strijden, met daarbij negen verschillende merken: Acura (1), Audi (5), BMW (2), Bentley (3), Ferrari (3), Lamborghini (3), McLaren (1), Mercedes (2) en Porsche dat met maar liefst acht wagens in de categorie Pro is ingeschreven. Onder hen is er één Belgische rijder, Laurens Vanthoor in de #98 Rowe Racing bolide. Noteren we dat Aston Martin en Lexus geen auto in Pro inschrijven.

Vijf Belgen voor de zege

Van Belgen gesproken, er staan twaalf landgenoten aan de start, met in Pro: Maxime Soulet (Bentley), Dries Vanthoor, Charles Weerts, Fred Vervisch (Audi) en Laurens Vanthoor (Porsche). Baptiste Moulin (Lamborghini) en Adrien de Leener (Porsche) verdedigen onze kansen in de Silver-klasse, terwijl Maxime Martin (Aston), Stéphane Lémeret (Bentley), Benjamin Lessennes (BMW) en Louis Machiels (Ferrari) het doen in Pro/Am. In Am tot slot, zien we enkel Pierre Yves Paque (Audi), maar hij is als hij finisht, reeds zeker van een podiumplaats.