Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Sordo naar leiding, Neuville klampt aan

WRC Sardinië: Sordo naar leiding, Neuville klampt aan

In Sardinië mogen de deelnemers naar het servicepark na nog eens twee proeven. De derde KP ging naar WK-leider Elfyn Evans (Toyota) en de vierde proef kwam dan weer op naam van Dani Sordo in zijn Hyundai i20 WRC en de Spanjaard reed zo naar de leiding van de rally. Thierry Neuville blijft ontevreden over het rijgedrag van zijn Hyundai, maar de Belg klampt aan.

Vooraan is de Spanjaard Dani Sordo de nieuwe leider en hij doet dat overtuigend. In zijn Hyundai knabbelde hij al een beetje aan de leiding van Suninen in KP2 en KP3, maar in KP4 sloeg Sordo pas echt toe. Hij won de proef en pakte de eerste plaats. Sordo leidt nu met 7,5 seconden bonus op de vorige leider Teemu Suninen in zijn Ford en 18,6 op Sébastien Ogier, de eerste Toyota-rijder.

Neuville komt beetje terug

Waar Neuville in KP3 nog “aan het vechten was met de auto”, klonk het na KP4 al beter. “Deze proef ligt onze auto beter, maar we zouden sneller moeten zijn dat dit. We staan niet waar we willen staan. Deze namiddag moeten we terugvechten.

Neuville volgt op 4,6 seconden op Evans en op 10,7 seconden van Ogier, daar waar voor de WK-kansen van onze landgenoot hij voor de Toyota-rijders moet eindigen.

Vandaag staan er nog twee proeven op het menu, om 16u15 en 17u00. Er moet nog bijna 28 kilometer tegen de chrono worden afgelegd.