Home > Rally > Rallyraid > Andalucia Rally: Al-Attiyah leidt de tussenstand

Andalucia Rally: Al-Attiyah leidt de tussenstand

In de rally van Andalusië zijn ze toe aan de slotfase. Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) won er gisteren voor Yazeed Al Rahji (Overdrive) en Bernhard Ten Brinke (Overdrive) verzekerde een compleet 100% Toyota podium.

foto: andaluccia rally media/©odc events

Al Attiyah leidt de rally voor Al Rajhi met een kleine 23 seconden terwijl Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW) als derde volgt op meer dan vijf minuten. Bernhard Ten Brinke en onze landgenoot Tom Colsoul staan op de vierde plaats algemeen op 9’40″. Ook de vijfde plaats in de tussenstand is voor een Belg want daar staat de Fransman Mathieu Serradori met zijn Century Buggy en onze Belg Fabian Lurquin als copiloot. De belangrijkste verliezers van deze rally zijn Stephane Peterhansel en corijder Edouard Boulanger, die op de X-Raid Mini JCW woensdag ophangingsproblemen kenden en gisteren donderdag een wiel verloren. Zij zakten naar een zesde plaats algemeen.

Vandaag vrijdag is er nog een etappe van 378 kilometer waarvan er 233 stuks ingebed zitten tegen de chrono. Het wordt een snelle run over weidse, open ruimtes. Op zaterdag eindigt de rally.