Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Suninen en Sordo verrassen, Neuville niet gelukkig

WRC Sardinië: Suninen en Sordo verrassen, Neuville niet gelukkig

Er staan vandaag zes proeven op het menu in Sardinië en die zijn verdeeld in blokken van twee, eerder dan de klassieke drie plus drie. Teemu Suninen verraste vriend en vijand in zijn Ford, met een fenomenale start en de leiding in de wedstrijd voor een al even verrassende Dani Sordo, de derde man van Hyundai. Thierry Neuville ging voorzichtig van start en was niet tevreden met het weggedrag van zijn Hyundai i20 WRC.

Foto: © M-Sport

Straffe koffie, dat was zonder meer de tijd van de jonge Fin Suninen in de 12-kilometer lange openingsproef van Tempio Pausania. In zijn Ford Fiesta WRC was hij maar liefst 12,4 seconden sneller dan zijn teamgenoot Esapekka Lappi of één seconde per kilometer, lichtjaren in WRC. Lappi gaf één proef later jammer genoeg op met een defecte krachtbron.

Sordo (Hyundai) volgde op 12,5 seconden, Evans en Ogier (Toyota) op 13,4 seconden en Neuville op 18,3, achter de snelste WRC3… van Oliver Solberg (Skoda). “De wagen hobbelt en ik kan niet pushen”, vertelde Neuville aan de finish. Ott Tänak gaf nog meer tijd toe en heeft duidelijk problemen met de Hyundai, want hij verloor in de tweede proef heel wat bijkomende tijd. Het ziet er naar uit dat de regerende wereldkampioen een verlenging van zijn wereldtitel stilaan mag vergeten.

Erula herschikt de kaarten

In de tweede KP was de snelste tijd… voor Dani Sordo, gevolgd door Teemu Suninen. Sébastien Ogier en Thierry Neuville volgden, maar op een zekere afstand. “Het tweede reservewiel maakt dat de wagen onrustig is, maar wij opteerden voor veiligheid“, aldus Neuville aan de finish.

In de tussenstand leidt Suninen, maar met een minieme buffer op Sordo. Het verschil tussen de Ford en de Hyundai bedraagt amper 5,4 seconden. Achter de top 2 volgen Sébastien Ogier (+14,4), Elfyn Evans (+18,6) en Thierry Neuville (+21,3).

Om 10u40 en 11u34 volgen dezelfde twee proeven en pas daarna mogen de teams richting de service, waarna laat deze namiddag nog twee nieuwe proeven volgen.