Home > #Hoofdnieuws > IGTC Indianpolis: weer Walkenhorst, Catsburg en BMW

IGTC Indianpolis: weer Walkenhorst, Catsburg en BMW

Walkenhorst Motorsport BMW heeft met Nicky Catsburg, Connor De Phillippi en Augusto Farfus op de Indianapolis Motor Speedway de 8 Uur van Indianapolis gewonnen, de tweede race dit seizoen van de Intercontinental GT Challenge.

Foto: © IGTC/SRO

In de M6 GT3 won Catsburg een week na de 24 Uur van de Nürburgring dus nu ook in Indianapolis, samen met Connor De Phillippi en Augusto Farfus. BMW domineerde overigens in de VS, want de tweede plaats was voor de andere BMW van het Duitse team, met David Pittard, Martin Tomczyk en Nick Yelloly. De enige echte tegenstander van BMW was de Acura van Cameron, Mario Farnbacher en Renger van der Zande die derde werd.

WRT Audi werd vierde met Mirko Bortolotti, Markus Winkelhock en Spencer Pumpelly. Jan Heylen won met Wright Motorsports de Silver Cup. Pech tot slot was er voor de leiders in het kampioenschap, Jordan Pepper, Jules Gounon en Maxime Soulet die in hun Bentley in het achterveld eindigden, maar wel leider blijven in het kampioenschap, met één punt meer dan de BMW van Walkenhorst. De zege in GT4 was ook voor BMW, met Bill Auberlen, Chandler Hull en James Clay.

De volgende manche is uiteraard de 24 Uur van Spa, van 22-25 oktober.