Home > Circuit > F3 BRDC: zege voor Ulysse De Pauw

F3 BRDC: zege voor Ulysse De Pauw

Het gaat onze landgenoot Ulysse De Pauw steeds beter voor de wind in het Engelse F3 kampioenschap. In de afsluitende race van een kletsnat weekend op Snetterton kon hij een zege veilig stellen.

foto: ©douglas motorsport/facebook

Regen en meer regen op Snetteron, ook op zondag, waar na een start achter de safety car (omwille van de weersomstandigheden) de zege in de derde race ging naar Louis Foster (Double R) voor Kaylen Frederick (Carlin). Ulysse De Pauw beperkte de schade door met zijn Douglas Motorsport machine de vijfde plaats te pakken.

Uitstel was echter geen afstel want in de afsluitende race mocht De Pauw dan starten op de tweede plaats, naast Louis Foster. Na (opnieuw) een start achter de safetycar zag De Pauw met nog dertien minuten te gaan leider Foster het gras in tollen. De Pauw erfde zo de leiding en de Brabander liet zich deze keer de kaas niet meer van het brood eten. Hij hield Frederick en kampioenschapsleider Maini achter zich.

Kush Maini blijft de leider in de tussenstand, maar Frederick komt steeds nadrukkelijker aansluiten. Met zijn zege sluit De Pauw op de vierde plaats dan weer aan op Foster. Er staan nog zeven races op het programma en de titel ligt nog altijd binnen zijn bereik, zeker als Maini, Frederick en Foster steken laten vallen.