Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea stokt op 99, de titelstrijd gaat naar Portugal

WorldSBK: Rea stokt op 99, de titelstrijd gaat naar Portugal

De zege in de superpole race van zondagochtend was de 99ste uit de Superbike-carrière van Jonathan Rea. De Noord-Ier stond aan de drempel van een zesde opeenvolgende wereldtitel in Magny Cours, maar moet dit nog even uitstellen tot Portimao.

foto: ©worldsbk.com

Inderdaad want Scott Redding zette alles op alles met de Aruba.it Ducati. Niets anders dan een zege kon zijn titelhoop nog even in leven houden en dat was net wat hij haalde. Het andere stuk van de opdracht werd vervuld door Loris Baz, die met de Ten Kate Yamaha een tweede plaats pakte, en tenslotte was er ook nog Chaz Davies, die Rea van de derde plaats duwde en daarmee zijn Aruba.it ploeggenootje hielp. Rea had een podiumplaats nodig om zeker te zijn, maar eindigde vierde. De festiviteiten worden nu verschoven naar Portugal, waar Jonathan Rea slechts drie punten nodig heeft om alsnog de titel te pakken. En waar hij dat daarna, meer dan waarschijnlijk, kan vieren met een 100ste zege dan…

Supersport: de Loca-trein komt tot stilstand

Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) won een verregende Supersport race voor Kyle Smith (GMT94 Yamaha) en Hannes Soomer (Kallio Racing). Daarmee sputtert, voor de tweede keer dit seizoen pas, de “Loca-trein”. Andrea Locatelli liet zich immers al in de formatieronde verrassen en ging met een highsider tegen de vlakte met zijn Bardahl Evans Bros. Yamaha. Voor Lucas Mahias betekende het vooral de volle buit aan punten voor zijn strijd om het vice-kampioenschap. Met zijn 11 zeges was Locatelli al van de vorige afspraak in Barcelona zeker van zijn titel 2020. Voor de volledigheid: onze landgenoot Loris Cresson diende op te geven nadat hij zijn Yamaha in de pits parkeerde.

Supersport 300: Garcia leidt het pak

Met de regen die zich gedurende de race opnieuw langzaam over het circuit van Magny Cours verspreidde, gingen ze er in de kleinste klasse tegenaan als een pak Afrikaanse wilde honden. Maar wie zou wie verscheuren, dat was de vraag op een glad en nat circuit. De Fransman Hugo De Cancellis kon zijn Yamaha doorheen het pak naar voren loodsen en leek de race in handen te hebben, alleen maar om in de laatste ronde de Kawasaki van Marc Garcia langszij te zien komen. Garcia gaf het niet meer uit handen en won voor…kampioenschapsleider Jeffrey Buis, die er een Kawa dubbel van maakte door in de laatste bochten nog voorbij De Cancellis te gaan. De Fransman kon nog wel de derde podiumtrede veilig stellen.