Home > Circuit > F3 BRDC: De Pauw schittert op Snetterton

F3 BRDC: De Pauw schittert op Snetterton

Ulysse De Pauw liet zich opmerken met een prachtige inhaalrace naar een tweede plaats op Snetterton. Kampioenschapsleider Maini pakte een racezege en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand.

foto: ©douglasmotorsport.com

Louis Foster (Double R Racing) haalde op Snetterton een dubbele pole met de besttijd en de tweede snelste ronde in de kwalificatiesessie voor de Britse F3. Onze landgenoot Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) kwam weg met een negende startplaats en een zesde snelste tijd.

In de wedstrijd echter was Foster wat trager weg en meteen pakte Kaylen Frederick (Carlin) de leiding in handen. de Amerikaan stond die niet meer af tot de finish en zegevierde voor Louis Foster en de eigen Carlin teamgenoot Nazim Azman. Ulysse De Pauw redde zich met een vijfde plaats.

De tweede race van deze zaterdag op Snetterton hanteerde de omgekeerde startvolgorde, met Piers Prior (Lanan Racing) op de pole. Het werd echter een dominante zege voor Kush Maini (Hitech GP) die zijn derde zege van het seizoen haalde. Wel in de kijker liep Ulysse De Pauw, die met zijn Douglas Motorsport machine vanop de negende startpositie doorheen het veld kwam gestormd en besloot op de tweede plaats, op een viertal seconden van leider Maini. Josh Skelton (Chris Dittmann Racing) klom op de derde podiumtrede. Maini vergroot zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. Een constant presterende De Pauw staat op een voorlopige vierde positie.

Morgen volgen er nog twee race op Snetterton. Dat maakt dat er nog tien races zijn om over de titel te beslissen.