Home > Rally > ERC > ERC Fafe: kopbrekens bandenkeuze in natte etappe

ERC Fafe: kopbrekens bandenkeuze in natte etappe

Bijna iedereen kwam goed weg bij de start van de Fafe Montelongo rally. De wegen liggen er koud en nat bij en dat zorgt voor heel wat kopbrekens wat de bandenkeuze betreft.

foto: @fiaerc.com

Aleksey Lukyanuk (Citroën C3 R5) zette op Montim (6.29 km) de eerste besttijd op de tabellen, geschoeid op regenbanden. Dat was ook de keuze van de meeste rijders in het peloton. Oliver Solberg (VW Polo R5) en de shakedown snelste van gisteren, Emil Lindholm (Skoda Fabia R5 Evo), volgen op één seconde en op zes seconden. Enkel Llarena Efren (Citroen C3 R5) riskeerde het op slickbanden. De Spanjaard klokte een negende tijd maar diende niet veel tijd toe te geven op de “regenband-rijders”.

Geen problemen voor Grégoire Munster (Hyundai i20 R5), mooi zevende na de eerste proef op 2.9 seconde, met Guillaume De Mevius (Citroen C3 R5), vijftiende op tien seconden en Amaury Molle (Peugeot 208 R2) voorlopig 28ste in het algemene klassement.

De bandenkeuze zal beslissend worden. Ook de 14 km lange proef van Anjos ligt er vochtig bij, maar het is nog afwachten wat het 10 km lange traject, met start om 11u30, van Queimadela naar Travassós zal brengen.