Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Rowe BMW haalt het in ingekorte wedstrijd. Belgen allemaal aan de finish

Ring 24: Rowe BMW haalt het in ingekorte wedstrijd. Belgen allemaal aan de finish

De 48ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring, een wedstrijd die goed negen uur stil lag vanwege de regen, gaat naar de #99 Rowe Racing BMW M6 GT3 van Alexander Sims, Nick Catsburg, Nick Yelloly en Philipp Eng. Zij haalden het met een klein verschil van amper 15 seconden op de #3 Audi Sport Team Car Collection Audi R8 LMS GT3 Mirko Bortolotti, Christopher Haase en Markus Winkelhock. De derde plek op het podium gaat ook naar BMW, met name naar de #42 BMW Team Schnitzer BMW M6 GT3 van Augusto Farfus, Jens Klingmann, Martin Tomczyk en Sheldon van der Linde.

Over de lange onderbreking kan nog oeverloos gedebatteerd worden, maar de zege van BMW, die staat in de boeken. Het merk uit München was misschien geen torenhoog favoriet, maar met drie wagens in de top 4, is BMW wel de grote winnaar van deze editie. Mercedes crashte letterlijk uit de voorste gelederen, Porsche gaf nooit de indruk echt voor de zege te kunnen vechten en Audi kwam op het einde net iets te kort om BMW van de zege te houden.

Onze landgenoten en titelverdedigers, Fred Vervisch en Dries Vanthoor streden mee tot op een half uur van het einde een lekke band een einde aan hun zegekansen maakte. Uiteindelijk kwam de #1 Audi Sport Team Phoenix Audi R8 LMS GT3 van Nico Müller, Fred Vervisch, Dries Vanthoor en Frank Stippler als vijfde over de meet, één plaats beter dan de beste Porsche, de #31 Frikadelli Racing Team Porsche 991 GT3-R van Mathieu Jaminet, Lars Kern, Lance David Arnold en Maxime Martin. Maxime Soulet en Markus Palttala werden in hun Mercedes-AMG twintigste.

Podia in de diverse klasse waren er ook voor Kris Cools in een klasse SP7 voor de Porsche 991 Cup en voor het Belgische Pitlane team van Derene-Muytjens-Brody met een Toyota GT86 in de klasse SP3. Cools werd derde, het trio in de Toyota werd mooi tweede. Ook Nico Verdonck en ‘vader’ Dumarey finishten en dat als vierde in hun klasse met een Aston Vantage GT4 en JJ Motorsport haalde met Lokerse broers Sari ook de eindmeet. Geen enkele Belg gaf op.