Home > Moto > MotoGP: Morbidelli voert de Yamaha armada aan

MotoGP: Morbidelli voert de Yamaha armada aan

Een complete dominantie van Yamaha in de kwalificaties voor de MotoGP. Franco Morbidelli start naast zijn huidige Petronas Yamaha ploeggenoot Quartararo, en naast zijn toekomstige ploeggenoot …Valentino Rossi!

foto: ©motogp.com

Met de lunch viel ook het bevrijdende nieuws waar zovelen op zaten te wachten: Valentino Rossi zal ook volgend seizoen MotoGP rijden. De Italiaan tekende voor 2021 een overeenkomst met het Petronas Yamaha team van Wilco Zeelenberg. Een privé-team, sommigen gewagen van “het B-team” van het Monster Yamaha fabrieksteam, maar dan wel met de verzekering dat er fabrieksmateriaal zal geleverd worden voor Morbidelli en Rossi.

En die Morbidelli, pas toegetreden tot de winnaarscirkel, liet zich meteen opvallen door zijn allereerste pole te pakken. Sterker nog, hij pakte ze nog uit handen van zijn “kopman” Quartararo. De derde plaats was voor een uitzonderlijk gemotiveerde Valentino Rossi. Een volledige eerste rij voor Yamaha. En ware het niet dat Vinales nog een sterke, uit Q1 overgekomen, Jack Miller (Pramac Ducati) had moeten voorlaten, dan was het succes compleet geweest.

Moto3 en Moto2
Spijtige val voor Barry Baltus

Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP) leek goed aan zijn Q1 sessie te beginnen en zette zich in een snel groepje met Ricardo Rossi (geen familie…) en Albert Arenas (Gaviota Aspar). Maar een venijnige highsider in bocht 5 bezegelde onmiddellijk zijn lot. Starten dus van de allerlaatste plaats morgen.
Tony Arbolino (Rivacold Snipers) haalde in de slotseconden met een nieuw ronderekord de pole voor Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), die nog tegen de vlakte ging, en voor Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini). Albert Arenas pikte vanuit Q1 nog aan met een vierde plaats.

In Moto2 bevestigde Luca marini (SKY Racing Team VR46) zijn heerschappij met een pole voor Jorge Navarro (Heidrun Speed Up) en Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS)