Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: HRT-Mercedes moet leiding afgeven na crash

Ring 24: HRT-Mercedes moet leiding afgeven na crash

De oranje Mercedes-AMG #4 van Team HRT reed na vijf uur koers aan de leiding maar is zonet betrokken geraakt in een crash. Maxi Götz in de GetSpeed Mercedes-AMG heeft nu terug de leiding overgenomen. Het zijn Mercedes en Audi die momenteel de beste papieren in handen hebben.

De #4 is zwaar beschadigd dus dat betekent opgave voor Engel – Christodoulou – Stolz – Metzger. Ondertussen is de Phoenix Racing Audi van Vervisch en Vanthoor daardoor opgeklommen tot de tweede positie. Porsche en BMW achtervolgen, met respectievelijk de zevende (KCMG #18) en achtste (Rowe Racing #99) positie als best geklasseerde wagen.

Verder in het veld vielen de eerste slachtoffers. Eerst was het de #100 Walkenhorst Motorsport BMW GT3 die in Brünnchen in de vangrail schoof, daarna ging ook de Manheller Racing BMW 330i van de baan. De #8 GetSpeed Mercedes-AMG stond na vijf ronden al terug in de pitbox wegens problemen met de versnellingsbak. Ook de Konrad Motorsport Lamborghini Huracán moest na twee uur koers opgeven door een olielek.

Sortie #100 Walkenhorst Motorsport BMW

De #4 HRT Mercedes-AMG schoof van de baan en moest opgeven
You may also like
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: nog enkele sfeerbeelden en de nacht op de Nürburgring door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: de eerste vijf uur door de lens van Joachim Cieters