Home > Circuit > F3 BRDC: goed weekend voor De Pauw

F3 BRDC: goed weekend voor De Pauw

Ulysse de Pauw kende een goed weekend op Donington. Van de drie races in de Britse F3 die er werden afgewerkt haalde onze landgenoot tweemaal een tweede plaats binnen.

foto: ©douglas motorsport/facebook

In race 1 op zaterdag was de zege weggelegd voor poleman Kaylen Frederick (Carlin). Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) kon vasthouden aan de tweede plaats, voor Kush Maini (Hitech GP). “Een perfecte manier om het weekend te starten”, vertelde De Pauw. “Dat was nodig want we moeten weer bijbenen in het kampioenschap. Ik ben tevreden en de wagen reageerde zeer goed.” Ik had van het begin van dit weekend wat problemen met de versnellingsbak en we konden niet echt een oplossing vinden. Dat eiste sinds donderdag onze aandacht op. Maar Frederick was sneller. Maini zette me onder druk maar ik kon hem achter houden.”

Op zondag was er race 2, met de omgekeerde startgrid. Het werd Louis Foster (Double R Racing) die de zege haalde voor Josh Mason (Lanan Racing) en Manaf Hijjawi (Douglas Motorsport). Ulysse De Pauw kon voor Douglas Motorsport een negende plaats uit de brand slepen terwijl Kush Maini (Hitech) ondertussen de leiding in het kampioenschap afsnoepte van Frederick.

De derde race, eveneens op zondag, wordt gestart volgens de tweede snelste tijd die de rijders haalden in de kwalificatietraining. Ulysse De Pauw startte er op een derde plaats, kon met een mooi manoeuver voorbij Frederick en verdedigde zijn plaats met succes. Leider Kush Maini was buiten bereik maar De Pauw besloot het weekend met opnieuw een mooie tweede plaats. Nazim Azman (Carlin) vervolledigde het podium nadat Frederick aanliep tegen een bestraffing (track limit).

Alle punten voor het kampioenschap dienen nog verrekend te worden maar Kush Maini (Hitech) vergroot zijn voorsprong in de tussenstand, zoveel is nu al zeker.

De volgende manches zijn er op Snetterton in het weekend van 3 en 4 oktober.