Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: korte rally om seizoen weer te lanceren

WRC Estland: korte rally om seizoen weer te lanceren

Over exact een week start het WK rally opnieuw, na een gedwongen pauze van bijna een half jaar. Estland heeft de eer om het tweede deel van het seizoen in te leiden, een najaar dat bestaat uit nog vier of vijf wedstrijden. De WK-strijd zal dan ook zeer intens worden, met een finale op Belgische bodem in Ieper en Francorchamps!

Estland is het 33ste land dat een WK-rally mag organiseren, maar dat is uiteraard enkel en alleen de verdienste van het coronavirus. Chili, Argentinië, Portugal, Kenia, Finland, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Wales en Japan verdwenen van de kalender, daar waar de Monte-Carlo, Zweden en Mexico wel al verreden werden. Turkije, Sardinië en Ieper volgen op Estland en wie weet komt daar nog één wedstrijd bij, mogelijk Kroatië.

In Estland krijgen we een korte WRC-wedstrijd, met 17 proeven voor amper 232,64 kilometer, daar waar er traditioneel meer dan 300 kilometer gereden wordt. Op vrijdag is er een korte proef, zaterdag staan er tien KP’s op het menu enz zondag volgen nog eens zes chronoritten. De langste is Prangli op zaterdag, met 20,23 km, daar waar de superstage op zondag (Kambja), amper 150 meter korter is.

Het wordt een uitdagende rally

Thierry Neuville, voorlopig derde in het WK, maar al op 20 punten van leider Sébastien Ogier, moet meteen scoren: “Met de herstart van het seizoen denk ik dat we allemaal hopen op een goed resultaat. Na zo’n lange pauze willen we terugkomen en meteen een sterke prestatie neerzetten. De Rally van Estland is een nieuw evenement en ik heb er in 2012 wel eens aan deelgenomen, maar de wegen zijn duidelijk veel veranderd. Het wordt een uitdagende rally.

Van Belgische zijde is er ook corrijder Renaud Jamoul (naast Adrien Fourmaux in een Ford Fiesta R5) en het duo Munster-Louka met een Hyundai i20 R5.