Home > Moto > MotoGP > MotoGP: KTM opent sterk in thuismatch

MotoGP: KTM opent sterk in thuismatch

Vijf verschillende merken in de top 5, en liefst 18 rijders binnen dezelfde seconde! Het zat dus allemaal dicht op elkaar in de vrije sessies in Oostenrijk.

foto: ©motogp.com

Na hun eerste zege vorige week in Brno, bewoog KTM natuurlijk hemel en aarde om onmiddellijk goed te scoren bij het thuispubliek. Dat lukte door een zeer gemotiveerde Pol Espargaro die met zijn Red Bull KTM fabrieksmachine de dag afsloot als snelste met een besttijd in de eerste sessie in de ochtend. Achter hem volgen Andrea Dovizioso (Ducati Team), de eerste (privé) Honda van Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) en Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT). Jack Miller (Pramac Ducati) was de snelste in een moeilijke, door regenbuien geplaagde tweede sessie. Kampioenschapsleider Quartararo (Petronas Yamaha) eindigde deze vrijdag op de tiende plaats. De derde sessie op zaterdag voormiddag zal voor meer dan een rijder belangrijk worden!

Moto 3: Arbolino op voorsprong

Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) toonde zich in Oostenrijk de snelste van de dag. De Italiaan haalde de besttijd in de eerste sessie in de ochtend, voor John McPhee (Petronas Sprinta Racing). De Schot besloot wel als snelste in de tweede sessie, onderbroken door de regen op ongeveer een kwartier voor het einde. Jaume Masia (Leopard Racing) is de voorlopige derde. Onze Belg, Barry Baltus (CarXpert PruestelGP), liet een 25ste en een 27ste tijd noteren.

Moto 2: Lowes is (maar net) de baas

In Moto2 bleven ze deze vrijdag gespaard van de regen. Het was Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) die zich van de beste papieren verzekerde met besttijden in zowel de eerste als de tweede vrije sessie. Het was voldoende om in de gecombineerde tabel met één tiende Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) en Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) af te houden