Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: John De Wilde… met Ugo De Wilde

Belcar Zolder: John De Wilde… met Ugo De Wilde

En naast het goede nieuws van de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship op zich, is er ook zeer mooi nieuws voor onze eenzitterhoop Ugo De Wilde. De jongeman uit Zaventem maakt zondag zijn debuut in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar aan de zijde van de kampioen Supercar Challenge, John De Wilde. Uiteraard doet het duo dat in een Porsche 991 GT3 Cup van het team Speedlover van André Van Hoof.

De 17-jarige De Wilde is ondertussen bezig aan zijn campagne in de Formula Renault, maar reed afgelopen weekend al een wedstrijd in een Fun Cup in Frankrijk en scherpt zijn uithoudingservaring verder aan in de opener van het nationale uithoudingskampioenschap. Ugo De Wilde zal meteen de enige Franstalige rijder aan de start zijn.

Ugo De Wilde: “Ik bedank mijn naamgenoot uiteraard enorm, want John geeft me deze kans met het volste vertrouwen. Dank ook aan een collega van mijn vader, een Vlaamse autosportjournalist die me al heel lang steunt en die de deuren voor deze samenwerking heeft geopend. Ik wil zondag kennis maken met ons nationale kampioenschap en John helpen om mee vooraan te eindigen. Leuk is ook dat Speedlover de auto inzet, want het team van AndrĂ© Van Hoof heeft al veel jong talent zien passeren.

Voor De Wilde is het de eerste maal met een Porsche “en ook mijn eerste race op Zolder, waar ik wel al heb kunnen testen met de Mercedes AMG-GT4 van SRT.”

John De Wilde is ook tevreden: “want ten eerste drie uur met dit weer is misschien wel wat veel van het goede en als ondernemer en gepassioneerd autosportliefhebber een jong talent steunen, is iets super, ik kijk uit naar onze samenwerking!”