Home > Circuit > In een notendop: GT4 & GT World Imola

In een notendop: GT4 & GT World Imola

Foto ©: GT4 European Series

Het GT4 en GT World seizoen is eindelijk van start gegaan en dat op het circuit van Imola, Italië.

  • GT4 FP1: de eerste vrije oefensessie begon met een uur vertraging vanwege de regen. Onze noorderbuur Bas Schouten zetten in zijn BMW van RN Vision STS de snelste tijd neer in de eerste sessie. Onze landgenoten Stephane Lemeret en de jonge Antoine Potty volgden respectievelijk op de tweede en derde plek. Beide Belgen racen in een Toyota GR Supra GT4 van het CMR team. Voor Toyota is dit ook het debuutseizoen in de Silver Cup GT4.

  • GT4 FP2: tot dusver een foutloos weekend voor RN Visison STS. Het is opnieuw de BMW met de snelste chrono in de tweede sessie. Onze landgenoten deden het opnieuw niet slecht met een derde en vierde plek in hun Toyota’s. De tweede plek was weggelegd voor PRO-AM rijder Jörg Vibahn die in zijn Porsche van Allied Racing snel onderweg was.

  • GT World Bronze Test: ook de wagens van de GT World Challenge zijn vandaag aan hun seizoen begonnen. Remon Vos opnieuw een Nederlander was de snelste in zijn Mercedes AMG GT3 van Ram Racing. De Audi van Michael Blanchemain en Sainteloc Racing volgde op meer dan een seconde. De Japanner Hiroshi Hamaguchi volgde in zijn Huracan op de derde plek. Morgen zijn er de kwalificaties.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series