Home > #Hoofdnieuws > F1: hoe moet het verder in seizoen 2020?

F1: hoe moet het verder in seizoen 2020?

De hernieuwde opmars van het Corona virus is een reden tot ongerustheid, en dat niet alleen in ons land. Ook in F1 kringen begint men nattigheid te voelen.

In Catalonië ziet men een sterke toename van het aantal besmettingen. In de streek van Segria, ten westen van Barcelona, heeft men al beslist opnieuw in een volledige lockdown te gaan. Vanaf zaterdag ging de provincie, met daarin de stad Lleida, terug op slot. Enkel bewoners mogen er naartoe, niemand mag het cordon verlaten en iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven. Als dit fenomeen zich verder uitbreidt kunnen er binnen de kortste keren moeilijkheden ontstaan rond de Grote Prijs van Barcelona, voorzien van 14 tot 16 augustus.

Geen Hockenheim

Liberty Media hield tot nu toe drie jokers in de mouw met Imola, Hockenheim en Portimao. Maar de piste met Hockenheim is definitief van de baan. Jorn Teske, CEO van de Duitse omloop, verklaarde in een reactie op Reuters dat er geen akkoord kon gevonden worden. Een struikelblok was het feit dat Liberty publiek wou op de Europese manches maar dat voor Hockenheim steeds sprake was geweest van een race zonder publiek. De deelstaat Baden-Würtenberg verbiedt trouwens nog altijd massa-evenementen, en dat tot oktober!

Welke alternatieven?

Alle Grote Prijzen zijn tot nu toe Europees, maar Liberty zou graag nog buiten Europa gaan. Ze zien nog mogelijkheden in het Midden-Oosten en in de Grand Prix die op de oorspronkelijke kalender stonden. Maar is een F1 kalender van 18 races hoe dan ook realistisch? De Chinese Grand Prix in Shanghai lijkt, gezien de omstandigheden, te zullen wegvallen, en er werd vorige week officieel bevestigd dat de Grote Prijzen van de USA, Canada, Mexico en Brazilië definitief van de 2020 kalender zijn. Er komt dus geen toernee op het Amerikaanse continent. Gaan we dan verder op weg naar dubbele of zelfs driedubbele affiches per circuit?