Home > Circuit > Renault Eurocup: JD en ART aan de kop, Belgen matig

Renault Eurocup: JD en ART aan de kop, Belgen matig

In Imola waren er al de beide collectieve tests voor de Eurocup Formula Renault.

foto: ugo de wilde/media

Een eerste sessie op vrijdagochtend zag de besttijd van de Spanjaard David Vidales. En dat was toch een prestatie voor de jongeman die voorzien was om dit seizoen in de F3 Regional Europe te rijden, maar de door de Coronacrisis onbeschikbare Tommy Smith (geblokkeerd in Australiƫ) komt vervangen bij JD Motorsport.

JD Motorsport was trouwens in goede doen want de tweede plaats in die eerste sessie werd ingenomen door zijn teamgenoot Wiliam Alatalo, voor een van de topfavorieten, Victor Martins (ART). Ugo De Wilde haalde voor Arden de zevende tijd, net achter zijn teamgenoot Alex Lynn. Amaury Cordeel (FA Racing) strandde op de 17de tijd.

ART Grand Prix herpakte zich in de tweede sessie, in de regen, met een besttijd van Victor Martins, voor zijn teamgenoot Grgoire Saucy. Ugo De Wilde (Arden) moest zich tevreden stellen met een 12de tijd, Amury Cordeel (FA Racing) kwam niet weg van de 17de tijd.

Nog even meegeven dat het Belgische M2 Competition met de Rus Michael Belov respectievelijk een tiende en een zesde plaats haalden.

Morgen is er de kwalificatie en de eerste race.