Home > Moto > MotoGP > MotoGP (Jerez2): met of zonder Marc Marquez?

MotoGP (Jerez2): met of zonder Marc Marquez?

De eerste vrije trainingen zitten er al op voor het tweede weekend van de Jerez dubbelaffiche. Maar gaan we straks van start met of zonder de regerende kampioen?

foto: ©motogp.com

Algemeen werd aangenomen dat Marc Marquez, na zijn val en de gebroken bovenarm, niet op de Honda met nummer 93 zou zitten. Maar gisteren kwam het bericht dat hij “fit” was bevonden en dat hij zou deelnemen aan de “gran Premio de Andalucia”. In de eerste vrije training zagen we opnieuw de Yamaha’s bovenaan. De fabrieksmotoren deze keer met Vinales voor Valentino Rossi. En Marquez? Die kwam niet in actie. Team manager Puig liet weten dat Marc Marquez “zou proberen op zaterdag“. Daarna volgt de beslissing voor zondag. “Proberen op vrijdag is niet aan de orde. Het zou enkel de rijder meer belasten“, aldus Puig.

In Moto3 liep Albert Arenas (Solunion Aspar) al tegen pech aan. Hij moest zijn machine aan de kant zetten in de eerste training. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) was snelste voor Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) en Filip Salac (Rivacold Snipers Team). Barry Baltus (PruestelGP) zette de 29ste tijd.

In Moto2 bevestigden Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo) hun goede vorm. Ze besloten de eerste sessie aan de kop van de tabel, voor Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up)

Deze namiddag zijn er nog de tweede vrije sessies voor alle categorieën en de vrije trainingen voor de Moto E, met onze landgenoot Xavier Siméon.