Home > #Hoofdnieuws > ERC: Rally di Roma kwalificatie

ERC: Rally di Roma kwalificatie

Op vrijdagochtend lieten de tabellen van de vrije trainingen nog een ongewone rangschikking zien. In de kwalificatie werd de rangorde hersteld.

(foto: ©fiaerc.com)

Crugnola (Citroën C3 R5) en Basso (VW Polo R5) waren het als Italianen natuurlijk aan hun stand verplicht de FP1 sessie te leiden. Ze bleven voor aan de Oostenrijker Mayr-Melnhof, die met zijn Fiesta MkII R5 volgde op 1.6 seconde op de vier kilometer lange proef van Fumone. En Mayr-Melnhof bleef vasthouden aan zijn goede vorm want in de tweede vrije sessie (FP2) pakte hij de besttijd, voor Lukyanuk (Citroën C3 R5) en de 24-jarige Fin Emil Lindholm (Skoda Fabia R5)

Kwalificatie stelt orde op zaken: Basso snelst

De kwalificatie dan. Op een baan met veel gravel, een gevolg van de ochtendlijke vrije trainingen, was het de Italiaan Giandomenico Basso (VW Polo GTi R5) die de besttijd zette, drie tienden sneller dan de Rus Lukyanuk (Citroën C3 R5) en Andrea Crugnola (Citroën C3 R5), en daarmee lijkt de pikorde wat hersteld.
De top Belg is Renaud Jamoul, corijder op de Ford Fiesta MkII R5 van Adrien Fourmaux op de elfde plaats. Grégoire Munster zette de BMA Hyundai i20 R5 op de dertiende plaats en blijft daarmee bij zijn prestaties in de vrije trainingen (twee keer elfde). “We wijzigden nog wat kleine dingen aan de afstellingen, maar het maakte ons niet sneller“, aldus Munster.

Na de doortocht van 28 wagens werd de kwalificatiesessie stilgelegd toen de Italiaan Enrico Brazzoli (VW Polo GTi R5) van de baan ging. De bemanning is OK maar het kostte de baanposten veel moeite om het parcours opnieuw vrij te krijgen.