Home > Circuit > Ligier European series: dubbel podium voor Milo Racing

Ligier European series: dubbel podium voor Milo Racing

De nieuwe Ligier European Series, die de prototypes van de JS P4 en de meer conventionele JS2R groepeert, kende zijn eerste raceweekend op het Circuit Paul Ricard in het kader van de European Le Mans Series. Aan de start stond het Belgische Milo Racing met hun prachtige JS P4 en aan het stuur teambaas Christophe Nivarlet en Kevin Balthazar.

foto: ©Milo Racing media

De beslissing tot deelname aan de Ligier European Series werd pas twee weken eerder genomen, zo vertelt Eric Gressens, die het dagelijkse beheer van het team voor zijn rekeninng neemt. “In plaats van een gewone deelname werd het een race tegen de tijd, op alle niveau’s!
Rijder Kevin Balthazar was bovendien in de paddock van Paul Ricard nog betrokken bij een ongeval toen hij met de step werd omvergereden door een LM P3 prototype! Hij scheurde een pees in zijn voet en werd donderdag nog geopereerd. Hij keerde terug in een gips maar nam ondanks alles toch de start…. Een beslissing die hem een mooie beloning zou opleveren.

Naast dit incident verliep het weekend wisselvallig. We hadden elektrische problemen die de wagen soms lieten stilvallen. We lieten geen enkele chrono optekenen in de eerste kwalificatie“, vertelt Christophe Nivarlet. In de races schitterde het Belgische team echter met een tweede plaats in het eerste treffen en op zondag een derde plaats in de tweede race. “De eindbalans is niet eenvoudig om op te maken“, zegt Eric Gressens. “Twee podia is een mooi resultaat maar we kenden ook een reeks ingewikkelde problemen. De tweede manche van de Ligier European Series is op het circuit vanSpa-Francorchamps, in het weekend van 7 en 8 augustus. Milo Racing speelt daar dus een thuismatch en we hebben het voornemen nog één of twee plaatsjes te winnen in het algemene klassement.