Home > Moto > Internationaal > In een notendop: Moto2-Moto3-Moto E

In een notendop: Moto2-Moto3-Moto E

Moto3 race – Het werd een typische race in de kleinste cylinderklasse met een sliert van een veertiental rijders die tot de kanshebbers behoorden op de overwinning. Er werd dan ook danig van positie gewisseld tijdens de race maar uiteindelijk kwam het naar goede gewoonte neer op een stevig robbertje in de slotrondes en de laatste bocht. John McPhee (Petronas Sprinta Honda) ging zijn kans maar moest in het gedrang naar de zandbak. Albert Arenas (Gaviota Aspar KTM) deed zijn voordeel en won de race voor Ai Ogura (Team Asia Honda) en Tony Arbolino (Rivacold Snipers Honda). Onze landgenoot Barry Baltus reed een verstandige race met wat schermutselingen in de achterhoede en eindigde zijn allereerste Moto3 wedstrijd op de wereldscene op een 24ste plaats. Arenas leidt het kampioenschap voor Ogura en McPhee.

Moto2 race – In het geharrewar van de start was het Luca Marini (SKY Racing Team VR46) die het meeste voordeel deed. De Italiaan, halfbroer van Valentino Rossi, ging aan de leiding en kon een voorsprong uitbouwen en vasthouden tot de finish. Marini won voor Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo) en Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo). Nagashima doet daarmee de beste zaak in het kampioenschap en vergroot zijn leiding in de tussenstand.

Moto E race – Eric Granado (Avintia Esponsorama) herstelde zich redelijk snel van een iets mindere start in de elektrische race en greep nog in de eerste ronde de leiding. Het was een leiding die hij niet meer zou afstaan. Achter winnaar Granado zagen we regerend kampioen Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) en nieuwkomer Dominique Aegerter (Dynavolt Inact GP) het podium vervolledigen. Onze landgenoot Xavier Simeon (LCR E-Team) diende vijf seconden toe te geven en eindigde op de achtste plaats.

Kalender – Amper één week is er rust voordat MotoGP en de satellietkampioenschappen opnieuw de degens kruisen op de omloop van Jerez, voor de Gran Premio de Andalucia van 24 tot 26 juli

foto:©motogp.com