Home > Moto > Internationaal > In een notendop: MotoGP-MotoE-Moto2-Moto3 (Jerez 1 kwalif)

In een notendop: MotoGP-MotoE-Moto2-Moto3 (Jerez 1 kwalif)

  • MotoGP – Fabio Quartararo (Petronas Yamaha, foto: ©motogp.com) kwam tegemoet aan de favorietenrol die hij kreeg toebedeeld. De snelle Fransman dook tweemaal onder de tijden van Marc Marquez en sloot de Q2 kwalificatie af met 1’36″705, een nieuw pole- en baanrecord voor Jerez. Naast hem op de eerste rij starten morgen Vinales (Yamaha) en Marc Marquez (Honda) terwijl “Pecco” Bagnaia een prachtprestatie neerzette met de Pramac machine en op de vierde plaats de eerste Ducatirijder wordt.
  • Moto E – Eric Granado (Avintia Esponsorama) zette zijn goede vorm van het weekend door en haalde de pole voor de elektrische race van morgen. Onze landgenoot Xavier Siméon draaide goed mee maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde startpositie. Zijn LCR Honda teamgenoot Niccolo Canepa had een kwalijk uitziende crash maar stelt het ondertussen goed.
  • Moto2 – Jorge Martin (Red Bull KTM) mag vanop de pole vertrekken in Moto2 en daarmee is de talentrijke Spanjaard helemaal terug in het voetlicht. Hij vertrekt morgen naast Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up) en een eveneens “terug van weggeweest” Sam Lowes (Marc VDS Kalex). De ploeggenoten van Sky VR46, al heel het weekend snel, delen de tweede rij met Luca Marini voor Marco Bezzecchi.
  • Moto3 – Tatsuki Suzuki (Sic58 Honda) was ongenaakbaar in de kwalificatiesessie voor de kleinste klasse. De Japanner had slechts twee runs nodig, telkens met een nieuw baanrecord, om zich definitief op de pole te zetten. Naast hem staan Andrea Migno (Sky VR46 KTM) en John McPhee (Sprinta Racing Honda). Geen mirakels voor onze jonge landgenoot Barry Baltus die morgen zijn eerste Moto3 race aanvangt op de 30ste positie met de PruestelGP machine.