Home > Moto > Internationaal > In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3-MotoE (Jerez 1)

In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3-MotoE (Jerez 1)

  • MotoGP – Al in de ochtend liet Marc Marquez (foto: ©motogp.com) zien dat hij en de Honda nog altijd het te verslagen team zijn. Terwijl broer Alex niet verder klom dan een 16de plaats, zette Marc een nieuw baanrecord met 1’37″350, slechts 24 duizendsten voor Vinales (Yamaha) en voor Cal Crutchlow (LCR Honda). Wonderboy Quartararo kwam met de Petronas Yamaha niet verder dan een 17de plaats en dat was deels te danken aan een sanctie die hij opliep in het tussenseizoen. Ongeoorloofd testen betekende dat hij de eerste 20 minuten in VT1 niet mocht meerijden. Noteren we dat het hele veld binnen de 1,3 seconde over de lijn liep. In de namiddag herpakte Petronas Yamaha zich al was het Franco Morbidelli die zich voor Fabio Quartararo plaatste. Brad Binder was derde snelste met de KTM voor Marc Marquez (Honda). Maar de tijden in de namiddag lagen een goede seconde beneden die gerealiseerd in de ochtend en dus maakte het voor de voorlopige algemene rangschikking weinig uit. Zestien rijders reden binnen de 1’37″… Morgen zien we de resterende vrije trainingen en de kwalificatie.
  • MotoE – Eric Granado was voor Avintia Esponsorama de snelste rijder in de ochtendsessie voor de elketrische motoren, met Xavier Siméon (LCR) op een vierde plaats. Granada bevestigde in de tweede sessie maar kreeg dan wel af te rekenen met onze landgenoot Xavier Siméon, die met de LCR op twee tienden strandde van de besttijd. Alex De Angelis (Octo Pramac) besloot als derde, net voor regerend elektrisch kampioen Mateo Ferrari (Trentino Gresini). Wat Xavier Siméon betreft, een mooie voorbode voor de kwalificatie morgen.
  • Moto2 – Luca Marini (Sky VR46 Kalex) kon nog voor de middag de besttijd zetten in de wachtkamer van de MotoGP. Met 1’41″410 bleef hij een tiende seconde voor op Navarro (HDR Heidrun Speed Up) en de eigen teamgenoot Marco Bezzecchi. Sky Racing VR46 nam dan geheel over in de namiddag met de besttijd voor Marini en Bezzecchi op de tweede plaats, maar goed een seconde trager dan de eerste sessie.
  • Moto3 – Voor Moto3 zat het vrijdagse programma er het eerst op. In de ochtendtraining werden de snelste tijden gezet en met een 1’45″663 kon Gabriel Rodrigo (Honda Gresini) met een gerust hart de rest van de dag tegemoet kijken. Ook Fernandez (Red Bull KTM), McPhee (Petronas Sprinta Honda), Migno (Sky VR46 KTM) en nog een half dozijn anderen zetten alvast hun beste tijden voor de vrijdag. Na het middageten was weeral Rodrigo de snelste (deze keer met 1’46″565), maar dat maakte voor de voorlopige rangschikking niets uit. Onze landgenoot Barry Baltus maakte zijn debuut voor PruestelGP en eindigde met 1’48″587 op de 29ste plaats. Morgen is er de kwalificatie.