Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: welke Corona-maatregelen?

Belcar 2020: welke Corona-maatregelen?

De eerste manche van het Belcar Endurance Championship komt dichterbij en stilaan sijpelt ook meer en meer praktische informatie door. Zo komt er een mediadag op 30 juli, al is het onzeker wie er toegelaten zal worden. Op 8 en 9 augustus is het dan zover, dan gaan we weer racen, al zal dat niet zoals voorheen zijn…

Uiteraard is het grote verschil met vorig seizoen dat er Corona-gerelateerde maatregelen zullen zijn. Overal waar geen 1,5 meter sociale afstand kan gewaarborgd worden, dient iedereen een masker te dragen. Dat geldt voor boxen, pitlane, podium, briefingruimteā€¦ Ook mag er per wagen slecht tien man per team meekomen, afgezien van de rijders uiteraard. Ook mogen de teams niet voorzien in eigen catering. Van een podium is wel sprake, maar enkel voor de betrokken rijders, met masker.

Uiteraard zijn de maatregelen gezien de stijgende trend in het aantal Corona-besmettingen, strikt noodzakelijk en begrijpt iedereen dat het niet naleven de autosport voor iedereen in het gedrang brengt.