Home > Circuit > In een notendop: F2, F3 en Porsche Supercup

In een notendop: F2, F3 en Porsche Supercup

  • FIA F3 race 1 – deze ochtend was er al een vroegtijdig afgebroken race voor de Formule 3. Die werd een zege voor de poleman, de Deen Frederik Vesti. Hij werd op het podium vergezeld door de Duitsers Zendeli en Beckmann. De Italiaan Peroni start morgen op de polepositie. Regerend Eurocup Renault kampioen Oscar Piastri komt door een vierde plaats op de voorlopige leidersplaats in het kampioenschap, anderhalf punt voor Vesti. (Foto: © Prema Powerteam)
  • FIA F2 race 1 – In de vooravond werd dan een, door de regen, lang uitgestelde hoofdrace van de F2 verreden. De Rus Robert Shwarztman behaalde er zijn eerste overwinning op een piste die opdroogde, na de kletsnatte openingsfase. Het was een cadeautje van poleman Yuki Tsunoda die de hele race leidde, maar zijn pitstop (door een probleem met de radio) te lang uitstelde en zo de leiding uit handen gaf. De Chinees Zhou kon in extremis Mick Schumacher van het podium houden.
  • Porsche Supercup – En nergens, maar dan ook nergens, werd er gewag gemaakt van de Porsche Supercup. Door de uitgelopen F1 kwalificatie en de late start van de Formule 2 werd de kwalificatiesessie voor de Porsche Supercup uitgesteld. Hoe en wanneer er uiteindelijk de kwalificatiesessie zal worden gehouden zal later op de avond blijken.