Home > #Hoofdnieuws > F1: Red Bull zegt neen tegen Vettel

F1: Red Bull zegt neen tegen Vettel

De transfermolen in de F1 draait op volle toeren, zeker met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel die zonder stuurwiel zit. Geruchten dat de Duitser naar Red Bull zou verkassen, heeft teammanager Christian Horner netjes beëindigd.

Horner verklaarde vandaag tijdens de eerste vrije trainingen van de F1 dat er bij Red Bull definitief geen plek is voor Vettel. “Onze rijders Verstappen en Albon zijn ruimschoots voldoende, wij sluiten de komst van Vettel definitief uit”, vertelde Horner. Ferrari, Red Bull, McLaren, Renault hebben nu hun rijders al en dus blijft er voor Vettel weinig over om te gaan racen in 2021, al houdt hij zelf vol in F1 te blijven.

De enige ernstige optie is dus Mercedes, waar Valtteri Bottas einde contract is. Maar of Lewis Hamilton zit te wachten op Vettel is maar de vraag. Resten verder: Haas, Williams, Racing Point, Alfa Romeo en AlphaTauri, het feederteam van Red Bull, waar Vettel ooit zijn carrière startte en zijn eerste F1-race won, in Monza in 2008. Vettel werd wereldkampioen van 2010 tot en met 2013 en won 53 maal in 241 wedstrijden. De plek van Vettel bij Ferrari gaat in 2021 naar Carlos Sainz.