Home > #Hoofdnieuws > F1 Spielberg: topteams met zorgen

F1 Spielberg: topteams met zorgen

Dit weekend is de F1 dus weer aan het werk in Oostenrijk, al draagt de wedstrijd een andere naam, met name de Grote Prijs van Steiermark. Opvallend, bij de start van het seizoen afgelopen weekend, werden de drie ‘grote’ teams alle drie geplaagd door kleine en grote problemen. Zowel Mercedes, als Ferrari en zeker Red Bull dat nul punten scoorde, beloven beterschap voor dit weekend.

Bij Mercedes bleef de schade beperkt, maar heel de wedstrijd lang hoorden we de ingenieurs over de boordradio de rijders Bottas en Hamilton aanmanen om vooral niet over de curbstones te gaan en niet te hard te pushen. “Het probleem komt van de curbstones op de Red Bull Ring die erg ‘agressief’ zijn“, aldus teambaas bij Mercedes Toto Wolff. “We begonnen afgelopen zaterdag al met veranderingen om de problemen tegen te gaan en doen dat nu nog steeds. Het is een probleem met een sensor en de versnellingsbak, en het vormt één geheel.”

Power Units

Bij Red Bull ligt het probleem niet bij de wagen, maar eerder bij de krachtbron van de Japanse motorenleverancier Honda en meebepaald bij de Power Units, wat zich in elektronische zorgen… en een dubbele opgave vertaalde. Echter het probleem van Verstappen was niet identiek aan dat van Albon, maar het Oostenrijkse team hoopt dat dit weekend alle problemen van de baan zijn. Een tweede nulscore zou echt dramatisch zijn.

Toto slot is men bij Ferrari op zoek… naar meer snelheid voor de SF1000 en de wijzigingen zouden vooral op vlak van de aerodynamica moeten zijn.