Home > #Hoofdnieuws > FIA F2 Spielberg: Drugovich wint, MP Motorsport juicht wederom

FIA F2 Spielberg: Drugovich wint, MP Motorsport juicht wederom

De 20-jarige Braziliaan Felipe Drugovich heeft in de kleuren van het Nederlandse MP Motorsport de sprintrace van de FIA F2 in Oostenrijk gewonnen. Hij overleefde maar liefst drie herstarts en haalde het vrij makkelijk voor de Zwitser Louis Delétraz (Charouz) en de Brit Dan Ticktum. Callum Ilott werd negende, maar blijft na zijn zege in race 1, leider in het kampioenschap.

Foto: © Facebook Felipe Drugovich

Het is nu al een opvallend gegeven, hoezeer onze buur Nederland in de eenzittersracerij er goed voor staat. Uiteraard is er Max Verstappen, titelkandidaat in de F1 als Mercedes het laat afweten, maar ook daarachter komt er talent aan en met MP Motorsport is Nederland ook vertegenwoordigd bij de teams op hoog niveau bij de eenzitters.

In F3 zijn er Richard Verschoor en Bent Viscaal, waarbij Verschoor op de Red Bull Ring vandaag zijn eerste podium scoorde van het seizoen. Rinus Veekay liet dan weer een top-5 optekenen in de IndyCar Series deze nacht. België telt op Ugo De Wilde in de Renault Eurocup na, niemand meer in de traditionele eenzitters, daar waar Stoffel Vandoorne uiteraard in de elektrische Formula E zit en onze landgenoot heeft… er de Nederlandse F2-kampioen Nyck De Vries als teamgenoot. Bovendien zien we ook in FIA WEC LMP2 nog Nederlands talent, met Job van Uitert en Ho-Pin Tung.

Opvallend we moeten ook naar de Eurocup Renault kijken om een Belgisch team te vinden, met M2 Competition, dat achter geen Belgen laat racen. Vermelden we nog dat Racing Team Nederland in FIA WEC de Nederlandse driekleur vertegenwoordigt.