Home > #Hoofdnieuws > IMSA Daytona: Mazda wint, Vanthoor en Bamber leiden puntenstand

IMSA Daytona: Mazda wint, Vanthoor en Bamber leiden puntenstand

Nog in de VS, maar dan in Daytona, was de zege in de IMSA-wedstrijd voor Jonathan Bomarito en Harry Tincknell in de Mazda RT24-P. Zij haalden het voor hun teamgenoten Jarvis-Nunez en de Cadillac DPi-V.R van JDC-Miller Motorsports van Bourdais-Barbosa.

(Foto © Porsche)

In GTLM behaalde Corvette zijn 100ste zege uit de geschiedenis met Garcia-Taylor, die op de meet twee seconden overhielden op Laurens Vanthoor en Earl Bamber. Frédéric Makowiecki en Nick Tandy werden ook in een Porsche derde. Vanthoor en Bamber leiden nu in het kampioenschap. In GTD was de zege voor de Lexus van Telitz-Hawksworth.

Laurens Vanthoor (Porsche 911 RSR # 912): “We waren zo dicht bij onze eerste overwinning in de VS met de nieuwe Porsche 911 RSR. De tweede plaats is oké. Het feit dat we nu naar de top van de puntenklassement zijn verhuisd, is nog beter. Ik twijfel tussen tevreden en enigszins teleurgesteld zijn. We zullen proberen het een beetje beter te doen tijdens de volgende race in Sebring. Maar voorlopig was het geweldig om weer een echte race te rijden.