Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F3 en FIA F2 in Oostenrijk

In een notendop: FIA F3 en FIA F2 in Oostenrijk

  • FIA F3 met Roman Stanek – De 16-jarige Tsjech Roman Stanek) wipte in extremis de Fin Kari uit het zitje bij Charouz. In een Tsjechische ons-kent-ons werd Kari bedankt voor de moeite en haalde het team de jonge Stanek weg uit de F3 Regional. Zijn zitje wordt daar ingenomen door Jamie Chadwick. Stanek debuteerde dus in de FIA F3 vanochtend op Spielberg.
  • FIA F3 kwalificatie – In de ochtend openden de F3 bolides het bal op de Red Bull Ring met een vrije training. David Beckmann (Trident) was de snelste voor een verrassende Oscar Piastri en… Stanek! Na de middag ging het dan om de knikkers en daar haalde de Spanjaard Sébastian Fernàndez voor ART de pole. Naast hem staat Lirim Zendeli (Trident) morgen op de eerste startrij. De tweede rij wordt gevormd door het Prema duo Oscar Piastri en Logan Sargeant. De eerste race voor de F3 is er op zaterdagochtend
  • FIA F2 vrije training – In de eerste training voor de Formule 2 werd het een gemengd menu aan wagens. De Japanner Yuki Tsunoda (Carlin) miste zijn debuut niet en liet meteen de snelste tijd noteren voor routinier Ghiotto (Hitech), favoriet Armstrong (ART) en de Chinees Zhou (Uni-Virtuosi)
  • FIA F2 kwalificatie – Het gevecht om de pole zag, in tegenstelling tot deze ochtend, een heel andere selectie aan rijders aan het snelste eind van de tabellen. De Chinees Zhou stond quasi de hele sessie aan kop en dook met de Uni-Virtuosi bolide naar 1’14″4. In de slotminuten doken nog vier andere rijders onder de grens van de 1’15” maar niemand raakte nog aan de tijden van Zhou. Pole dus voor de Chinees, met naast hem op de eerste rij de Braziliaan Felipe Drugovich voor MP Motorsport. De twee startrij wordt gevormd door Ilott, de teamgenoot van Zhou, en de Deen Lundgaard (ART). Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen, sloot voor Prema af op de vijfde positie. Op zaterdag, na de F1 kwalificatie, houdt de Formule 2 zijn hoofdrace.

(foto: ©fiaformula3.com)