Home > #Hoofdnieuws > F1 Spielberg: Mercedes 1 en 2, Ferrari en Red Bull moeten tijd goedmaken

F1 Spielberg: Mercedes 1 en 2, Ferrari en Red Bull moeten tijd goedmaken

Foto ©: Formula 1

Mercedes was opnieuw de snelste in de tweede vrije oefensessie van Grand Prix van Oostenrijk. Het was alweer zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die met een 1’04″304 de snelste chrono neerzette en daarmee een halve seconde sneller was dan in de vorige sessie. Ploegmaat Bottas was tweede op 0,2 seconden.

De derde plek was weggelegd voor Sergio Perez (Racing Point) die al op 0,6 seconden volgde van snelste man, Hamilton. Ferrari en Red Bull moeten voorlopig veel tijd goedmaken en hebben morgen nog een oefensessie om alles in orde te brengen voor de kwalificatie begint. Max Verstappen en zijn teamgenoot Albon gingen overigens in de fout.

Racing Point was dus opnieuw sterk met Perez die wel eens de verrassing van het weekend kan zijn. De Mexicaan eindigde vandaag twee keer in de top vijf. Williams is voorlopig nog het traagste team, maar ze staan dicht bij de concurrenten. George Russell eindigde als achttiende en was opnieuw sneller dan teamgenoot Latifi. Morgen staat om 12u00 de laatste oefensessie gepland, om 15u00 is er de kwalificatie.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock