Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden, corona-verhalen en fotogalerijen. Om dat allemaal te kunnen waarmaken, hebben we een zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Afsluiten doen we vandaag met de eigenaar van Autosportwereld.be, Joost Custers.

Foto: © Tino Jacobs

Wat is voor jou het meest memorabele moment uit de autosport?

“Voor mij blijft dat de dood van Ayrton Senna. Als kind heb ik geleerd dat je best niet te veel fan bent van mensen. Ik was fan van Gilles Villeneuve, maar dat is niet goed afgelopen, hetzelfde met de Duitser Stefan Bellof. Ik was ook fan van Senna, maar na zijn ongeluk ben ik daar dan mee gestopt. Zijn dood is iets wat mij heeft geraakt, dat is een moment dat ik nooit ga vergeten. Op professioneel vlak is een lang interview met Jacky Ickx, dat zal mij ook altijd bijblijven omdat hij een heel bijzondere mens is.”

Hoe vang je het gemis van de autosport op?

“Door enorm hard te werken, dat was nodig om de site draaiende te houden ondanks het feit dat er weinig nieuws was. Het gemis is niet zozeer de auto’s die passeren, maar vooral de kameraadschap. Ik mis echt de collega’s en vooral de groep van Autosportwereld.be.”

Van waar komt de passie voor de sport?

“Mijn vader was gepassioneerd door autosport, hij heeft zelf ook op regionaal niveau deelgenomen aan rally’s. Ik ging als klein jongetje mee naar Zandvoort, Zolder en Spa-Francorchamps. Thuis lag er bij ons geen Humo of Knack maar autoboekjes.”

Welke rijder die in de voorbije 20 jaar actief was, heeft stevige indruk op jou nagelaten?

“Voor mij zijn dat drie rijders. Eerst en vooral is er Tom Kristensen, hij heeft negen maal de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Hij is gewoon een geweldige piloot. Hij is altijd bescheiden en vriendelijk gebleven en dat vind ik geweldig. Wat hij heeft gepresteerd is ongelofelijk en het is ook het bewijs dat je niet in Formule 1 moet rijden om bekend te worden. De andere rijder is voor mij Sébastien Loeb, ook negen WRC-titels gewonnen. Loeb was iemand die in Le Mans ook top drie kon rijden. Hij heeft met alle soorten wagens gereden. Dat is iets wat is verdwenen in de moderne autosport, een allrounder, iemand die met elke wagen snel kan rijden. En last but not least is er Laurens Vanthoor, voor mij de beste GT-rijder in de wereld en ronduit een fijn mens.”

Waar hoop je dit jaar nog naartoe te gaan?

“Ik hoop dit jaar nog naar Le Mans te gaan. Als ik naar alle wedstrijden kan gaan kijken behalve Le Mans, of alleen maar Le Mans en geen andere wedstrijd, dan kies ik toch voor Le Mans. Dat is een complete beleving, het is zoals een festival. Spa en de Nürburgring zijn ook fantastisch, maar Le Mans is toch nog iets anders.”

Bio Joost Custers:

  • Bouwjaar: 1973, 46 jaar jong
  • Beroep: zelfstandig ondernemer
  • Hobby’s: veel wandelen in de Ardennen, lekker gaan eten met vrienden en eens naar een goed concert gaan.

De hele ploeg:

Vincent Huybrechts: https://www.autosportwereld.be/2020/06/09/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-10/

Stijn Paspont: https://www.autosportwereld.be/2020/06/06/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-9/

Matthias Hautekiet: https://www.autosportwereld.be/2020/06/03/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-8/

Willy Bouchez: https://www.autosportwereld.be/2020/05/31/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-7/

Lorenz Deschuyttere: https://www.autosportwereld.be/2020/05/27/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-6/

Kristof Vanderstraeten: https://www.autosportwereld.be/2020/05/23/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-5/

Johan Dingenen: https://www.autosportwereld.be/2020/05/20/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-4/

Jens Mommens: https://www.autosportwereld.be/2020/05/15/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-3/

Korneel Debruyn: https://www.autosportwereld.be/2020/05/13/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team-2/

Tino Jacobs: https://www.autosportwereld.be/2020/05/08/autosportwereld-wie-is-wie-in-ons-team/