Home > Moto > MotoGP > MotoGP van start op 19 juli

MotoGP van start op 19 juli

MotoGP kwam met een vernieuwde kalender waarbij het kampioenschap zou herstarten op 19 juli in Jerez de la Frontera. Of er toeschouwers zullen worden toegelaten is nog niet duidelijk.

foto: ©MotoGP

Eén wedstrijd werd in maart gereden: Qatar, zij het enkel voor Moto2 en Moto3. De FIM en Dorna komen nu met een hertekende kalender die net als de F1 een aantal Europese wedstrijden “groepeert”. Zo zou er op 19 juli gestart worden in Jerez voor de Spaanse Grote Prijs en wordt het geheel overgedaan één week later voor de Grote Prijs van Andaloesië, opnieuw Jerez dus. Daarna gaat het naar Brno op 9 augustus voor de Tsjechische Grote Prijs en het Jerez-scenario wordt herhaald in Oostenrijk met de Oostenrijkse Grand Prix op 16 augustus, een week later gevolgd door de Grote Prijs van Stiermarken, opnieuw op de Red Bull Ring.

Deze dubbele affiches worden nogmaals herhaald op Misano, Motorland Aragon en Valencia. Le Mans en Barcelona, met op zich staande wedstrijden brengen het geheel zo op 13 Europese wedstrijden.
Op Jerez (19 en 26 juli, 13 september), Misano (19-20 september/09) en Le Mans (10-11 oktober) zouden de elektrische Moto E het kampioenschap vervoegen.

In beraad liggen dan nog de overzeese wedstrijden. zo blijven de USA (Austin), Argentinië (Termas de Rio Hondo), Thailand (Chang) en Maleisië (Sepang) voorlopig op de kalender, maar dan zonder datum. Dorna wil deze data ten laatste op 31 juli bekendmaken en belooft ook dat er niet meer dan 17 wedstrijden in totaal zullen komen en dat geen enkele wedstrijd later dan 13 december zal worden gehouden.

Dat alles, uiteraard, onder voorbehoud!