Home > #Hoofdnieuws > IMSA: Laurens Vanthoor start bijzonder jaar

IMSA: Laurens Vanthoor start bijzonder jaar

Autosportwereld.be maakt zich op voor de herstart van de autosport in binnen- en buitenland en onder meer de IMSA in de VS zal over afzienbare tijd weer van start gaan. De regerende kampioen in GTE, Laurens Vanthoor – samen met Earl Bamber en Porsche -, maakt zich stilaan op voor zijn vertrek naar de overkant van de Atlantische Oceaan. Autosportwereld.be sprak met de Limburgse Porsche fabrieksrijder.

“Het zal geen gewone voorbereiding op het vervolg van het seizoen worden”, weet Laurens Vanthoor. “We racen tijdens het weekend van 3-4 juli en vertrekken al de 18de richting de VS, om vervolgens in een soort quarantaine te verblijven tot het raceweekend. We moeten niet in een hotel verblijven of zo, maar men verwacht van ons een verantwoord gedrag, ofwel dat we zelf bepalen wat kan en niet kan, met strikt respect voor de regels. Ik denk dat niemand dingen gaat doen die niet overeenkomen met wat men van je verwacht. Vervolgens blijven we daar minstens tot de race van Road America, begin augustus, omdat heen en weer reizen dus niet kan. Gelukkig gaat mijn gezin mee, dat is toch een belangrijke steun in deze tijden. Na de race begin augustus, zullen we in functie van de situatie een nieuwe manier van werken meekrijgen.

Het seizoen in de VS is het laatste voor Porsche in de VS. Het merk trekt zich uit de GTE terug, althans aan die kant van de oceaan en dus worden het bijzondere laatste maanden voor het team en de rijders. “Het is vreemd, ik had er me niet aan verwacht”, is Laurens Vanthoor open. “Het is ook onduidelijk wat er gaat gebeuren in de toekomst, en tegelijkertijd moeten we elkaar blijven motiveren om ook dat laatste seizoen te presteren. Dat is een wisselwerking en uiteraard wil iedereen nog eens laten zien tot wat we in staat zijn. Daarna? Wel ik wil bij Porsche blijven, dat is zeker, je kan je als rijder geen betere omgeving indenken. Maar ik weet het dus ook niet, ik denk dat de tijd raad zal brengen, maar je weet natuurlijk dat de omstandigheden vandaag erg vreemd zijn en dat uiteraard als gevolg van de wereldwijde pandemie. Er zijn zoveel vraagtekens dat we zeker nog even zullen moeten afwachten om te weten wat de toekomst gaat brengen.

Laurens Vanthoor en Earl Bamber starten dus op 3 en 4 juli in Daytona, waarna Sebring en Road America volgen.