Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: geen Finland dit seizoen

WRC 2020: geen Finland dit seizoen

De Neste Rally Finland, de volgende manche van het FIA World Rally Championship, gepland van 6 tot 9 augustus, is vanwege de Covid-19-pandemie van de kalender verdwenen en zal niet vervangen worden.

Hoewel de situatie in Finland en internationaal verbeterd is, zijn er te veel onbekende factoren met betrekking tot de gezondheids- en veiligheidsrisico’s om het evenement te organiseren, gaf organisator AKK Sports in een verklaring mee.

Samen met de onbekende evolutie van het Covid-19-virus zijn er nog andere grote onzekerheden die deze beslissing beïnvloeden. Bijvoorbeeld, het gebrek aan informatie over de vraag of de opgelegde beperkingen voor openbare evenementen na juli zullen voortduren, en hoe buitenlandse deelnemers, teams en toeschouwers veilig naar Finland kunnen reizen“, aldus nog het persbericht.

De organisatoren onderzochten de mogelijkheid om de rally uit te stellen tot later in het jaar, maar na evaluatie ziet de promotor af van een nieuwe datum. “Door het evenement dit jaar af te gelasten, willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Gezondheid en welzijn hebben altijd prioriteit. We zullen vol vertrouwen onze focus verleggen naar 2021, wanneer we het 70-jarig jubileum in een geweldige sfeer kunnen vieren samen met de toeschouwers, de deelnemers en de partners.

De herstart van het WK is nu mogelijk… Turkije einde september.