Home > VAS > VAS: geen kampioenschap voor PAK West-Vlaanderen

VAS: geen kampioenschap voor PAK West-Vlaanderen

In navolging van de Vlaamse regionale federatie VAS heeft nu ook het Provinciaal Autosportcomité West-Vlaanderen beslist geen kampioenschap 2020 in te richten.

Het is duidelijk geworden dat “aan autosport” doen in deze dagen geen prioriteit is. Het coronavirus overheerst ons denken en doen en raakt ons allemaal heel hard. De huidige beperkingen, waarvan het einde nog niet in zicht is, hebben enorme gevolgen voor het verdere verloop van het ondertussen zeer beperkte seizoen 2020. Het bestuur van PAK West-Vlaanderen heeft daarom dan ook de volgende beslissing genomen.

Alle kampioenschappen van PAK West-Vlaanderen 2020 (rally-rallysprint, slalom, rittensport, classic, challenge marathon, regularity, rallycross) komen te vervallen. Hierdoor zal ook de PAK Prijsdeling (voorzien op 9 januari 2021) uitgesteld worden tot 8 januari 2022. PAK West-Vlaanderen wenst en hoopt dat we dit jaar nog allemaal enkele maanden van onze geliefde sport kunnen genieten, maar is er zich van bewust dat een eerlijk kampioenschap in de verschillende disciplines niet meer tot de mogelijkheden zal behoren.” Dat lieten voorzitter Pascal Vanhullebusch en secretaris Ignace Dumortier in een rondschrijven weten namens het bestuur.