Home > #Hoofdnieuws > GT World Challenge 2020: nieuwe versie van de kalender

GT World Challenge 2020: nieuwe versie van de kalender

De SRO Motorsports Group heeft zijn plannen bekendgemaakt om het Europese raceseizoen deze zomer weer op gang te trekken, met herziene kalenders voor de GT World Challenge Europe en de GT4 European Series.

Hoewel beide kampioenschappen zijn vertraagd door de wereldwijde COVID-19-pandemie, wordt er nu hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe campagne op een veilige en tijdige manier begint. De GT World Challenge Europe begint op 25-26 juli in Imola met een drie uur durende Endurance Cup-wedstrijd, terwijl de GT4 European Series ook zal starten op de Italiaanse locatie met een twee races van een uur”, klinkt het in het persbericht van de motorsportgroep. “In beide gevallen blijft de gezondheid van de betrokkenen een prioriteit. Evenementen zullen plaatsvinden onder lokale regelgeving en met gepaste voorzorgsmaatregelen, terwijl SRO strikte regels voor sociale afstand zal aannemen om de veiligheid van deelnemers, medewerkers en de fans te handhaven.”

Andere wedstrijdformats

Na overleg met de belangrijkste betrokken werd besloten om acht evenementen in te richten, gelijk verdeeld over de Endurance Cup en de Sprint Cup. De sprintweekenden in Misano en Barcelona krijgen drie races, terwijl op de Nürburgring een wedstrijd van zes uur wordt verreden. De GT Sports Club Europe en de GT2 zullen deel uitmaken van de sprintraces. De 24 Uur van Spa blijft de grootste race, als onderdeel van de Intercontinental GT Challenge.

GT4

Hoewel de data en locaties zijn gewijzigd, houdt de GT4 European Series een seizoen met zes meetings, met telkens twee races van 60 minuten. Imola start het seizoen in juli, met vervolgens Misano, de Nürburgring en Zandvoort, de Total 24 Hours of Spa en de finale op Paul Ricard tijdens het weekend van 13-15 november.